Usein kysytyt kysymykset

Tuki & ohjeet usein kysytyt kysymykset

Laitteen käyttöönotto ja käyttö on tehty erittäin yksinkertaiseksi. Sen jälkeen kun laite on asennettu ja kirjattu sovellukseen, toimii se automaattisesti siirtäen leimaustiedot sovellukseen matkapuhelinverkon kautta. Käyttäjän tulee ainoastaan näyttää laitteelle tunnistetta ja painaa IN tai OUT-näppäintä.

 • Mitä laite tekee?

  Laite lukee nfc-tunnisteita (myös Valtti-kortteja) ja lähettää leimaustiedot matkapuhelinverkon kautta sovellusohjelmalle.

 • Miten laitetta käytetään?

  Näytetään laitteen vasempaan reunaan tunnistetta kunnes keltainen valo syttyy ja painetaan näppäintä tai näppäimiä.

  HUOM! Valttikorteilla: aseta kortti lukualueelle sekunniksi ennen näppäinpainalluksia – kortin vilautus ei riitä!

 • Miten laite otetaan käyttöön?

  Laitteessa on oltava matkapuhelimen 2G (gprs 900/1800MHz) sim-kortti sisällä, laite ei tue 3G:tä tai 4G:tä. Laite ohjelmoidaan kommunikoimaan halutun sovellusohjelman kanssa, ohjelmointi tehdään ennen asiakastoimitusta muutamalla tekstiviestillä.

  Mikäli laitteessa ei ole simmi paikoillaan, tulee simmistä poistaa matkapuhelimella pin-koodin kysely ennen asennusta, laite tunnistaa suomalaiset perussimmit (DNA, Elisa, Saunalahti, Sonera, Telefinland, ei tunnista Ainacom tai Academica tai muita vastaavia virtualioperaattoreita).

  Käyttökohteessa laite kiinnitetään seinälle pystyasentoon ja kytketään laturi pistorasiaan, laite on käyttövalmis parissa minuutissa, tällöin liikennevalon vihreä valo palaa jatkuvasti.

 • Mitä laitteen merkkivalot ja äänet tarkoittavat?

  Logon keskellä oleva vihreä valo palaa normaalisti kun laturi on kytkettynä pistorasiaan, vilkkuva valo tarkoittaa ettei laite saa käyttöjännitettä (laturi irti tai sähkökatko) ja toimii varakäyntiakulla.

  Liikennevalon vihreän valon palaessa laite on valmis lukemaan tunnisteen.

  Keltainen valo syttyy tunnisteen luvun jälkeen näppäinpainalluksen odotusmerkiksi (laite odottaa n. 10s).

  Keltaisen tai punaisen valon palaessa laite ei ole tilapäisesti käytettävissä (akku tyhjä tai laite käynnistymässä).

  Tunnisteen luvun tai näppäinpainalluksen merkiksi laite ”piippaa ja murahtaa”.

 • Milloin laite lähettää tiedot sovellusohjelmalle?

  Laite lähettää tiedot puolen minuutin päästä leimauksesta (leimaus = tunnisteen luku ja näppäinpainallus).

  Mikäli painetaan pelkästään näppäintä tai näytetään tunnistetta ilman näppäimen painallusta, tietoja ei lähetetä.

  Mikäli laite ei saa yhteyttä matkapuhelinverkon kautta sovelluspalvelimeen, tallentaa se tiedot ja lähettää ne yhteyden palauduttua.

 • Miten tarkistan onko laite yhteydessä matkapuhelinverkkoon?

  Tiedonsiirto tapahtuu taustalla, eikä se näy käyttäjälle.

  Mikäli laitteelle näytetään tunnistetta muttei paineta näppäintä laite ”murahtelee” matkapuhelinverkon kentänvoimakkuuden (1…5 murahdusta).

 • Mitä asennuksessa on syytä huomioida?

  Laite asennetaan sisälle, seinälle pystyasentoon sopivalle korkeudelle (1..1,5m) , kiinnitys kannen sivuluukun alta ruuveilla.

  Ulkokäyttöön (talvella alle -20`C) soveltuu lämmityksellä varustettu versio, pistorasiateholähde on asennettava aina sisälle.

  Tarkistetaan kentänvoimakkuus (tunnisteen näyttö ilman näppäintä, tavoite 2…5) ja testataan toiminta.

  Erityispiirteet:

  Laitteen ohjelmisto ja toiminta-asetukset ovat etäpäivitettävissä ja laite lähettää kerran vuorokaudessa tai erikseen tekstiviestillä pyydettäessä tilatietonsa (jännite, lämpötila, tiedonsiirron määrä jne.), samoin laitteelta voidaan pyytää viimeisimmät leimat uudelleen lähetettäväksi.

  Vikatilanteessa laite voidaan nollata kahdella eri tavalla, kumpikaan ei hävitä kerättyjä leimoja:

  – laite saadaan pikanollattua painamalla yhtä aikaa IN, OUT, A ja F (näytöllinen laite: IN,OUT,1 ja PUN), laite palautuu parissa minuutissa toimintakuntoon, yleensä samalla myös kellonaika päivittyy

  – laite saadaan sammutettua irrottamalla laturi pistorasiasta ja painamalla yhtä aikaa IN, OUT, A, E ja F (näytöllinen laite: IN,OUT,1,2 ja PUN), laite käynnistetään laturin pistorasiaan laitolla

  Akun varassa laite toimii noin neljä tuntia ja sammutettuaan itsensä se palaa toimintaan sähköjen palauduttua.

  Metallisessa työmaakontissa laite asennetaan seinälle pystyasentoon ikkunan lähelle.

  Laite on sammutettava ennen lentokoneeseen vientiä ja muuallakin missä matkapuhelimen käyttö on kielletty ja laitteita postitettaessa pakettikorttiin ja pakettiin on laitettava maininta ”ei lentopostiin”.